Välkomna till min Trädgårdsdagbok!

En trädgårdsdagbok som stöd för minnet och en plats att möta gamla och nya trädgårdsvänner. Välkommen hit!

måndag 4 juni 2012

Mitt emellan blomningar

Just nu är det lite mitt emellan blomningar. Vårfägringen är i stort sett över och perennerna är inte i full gång med blomningen ännu. Jag passade på att göra en liten jämförelse av de fänrikshjärtan ur Rokujo-Gruppen jag har och de två löjtnantshjärtanen.


Det ser inte ut att vara någon större skillnad på Fire Island och Burning Hearts men jag upplever Fire Island vara lite mörkare röd.


 Viola (Cornuta-Gruppen)  'Icy but Spicy' har jag ju visat många gånger förut men jag är fortfarande lika fasinerad över dess blomrikedom!


Träd-/buskpionen ur (Gansu-gruppen) "Hei Xuan Feng slår strax ut sina blommor. Underbart är kort men eftersom vädret är rätt svalt så får jag passa på att njuta. Från en liten pinne har nu denna blivit en stor buske, den får gärna fortsätta att växa (:D


Men visst finns det mycket på väg upp och nu innan nävor och annat tar över passar jag på att njuta av fina bladverk t ex Rödbladig klippstånds Ligularia dentata 'Desdemona'.

Vad blommar finast i era trädgårdar just nu?
Ha det fint!
Blomkärringen

9 kommentarer:

 1. Samma saker blommar här, fast tyvärr inte den underbara violen. Här blommar även klematis, aklejor och aklejrutorna börjar så smått.
  Heter förresten Löjtnantshjärta Deicentra igen? Dom byter och byter tillbaka och så så jag lär mig aldrig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ett elände med alla namnbyte nu när inte SKUD finns att söka svar på. Jag vet inte riktigt vad som gäller just nu.

   Radera
 2. Vilken söt Viol:) Här blommar Löjtnantshjärta i rosa o vitt, så fint. Härligt med din jämförelse....man ser ju snabbt om det skiljer nåt mellan de olika växterna när du lägger dem som du gjort. Bra idé!//Helen

  SvaraRadera
 3. En härlig kväll till dig också:)).
  Ooo, vilket läckert klippstånds!! Vill ha:)). Antecknar för kommande inköp.
  Violen är en riktig sötnos.
  Här bommar bla klematis Guernsey cream och Ivan Olsson, aklejor, aklejruta, näva Derrick Cook, Therese Bugnet, Rosa Pendulina, Single Cherry.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Hej...
  'Icy but Spicy' var ju fantastiskt fin..du skriver att du har berättat om den förut!? Vart kan jag hitta det inlägget?

  Psst lägger till mig som följare!!

  Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Veronica,
   den 21 okt 2011 kan du kolla på. (:D

   Radera
 5. Gillar din "blomsterkarta" med de olika varianterna! Violen du visar har jag haft, men den försvann en vinter och kom aldrig mer tillbaka...
  Ha det gott i ditt blomsterhav!
  / maria

  SvaraRadera
 6. Gillar också din blomsterkarta! Hur cool som helst. Och det skall bli spännande att se din buskpion med utslagna blommor.

  SvaraRadera
 7. Tack för tips och kommentarer, Aklejruta ska jag försöka skaffa någon mer, borde finnas flera olika sorter.
  Än har inte rosorna kommit igång här, nävorna på g med enstaka utslagna blommor men de kommer vilken dag som helt likaså har nejlikorna knoppar på väg.
  Blomsterkarta är bra då kan man jämföra dem bättre eftersom det blir samma ljus på bilden. (:D
  Ha det fint!
  Blomkärringen

  SvaraRadera