Välkomna till min Trädgårdsdagbok!

En trädgårdsdagbok som stöd för minnet och en plats att möta gamla och nya trädgårdsvänner. Välkommen hit!

söndag 5 juni 2011

Forumträff i Botan och lite nya växter kom med hem..I lördags var det dax för forumträff i Botanska trädgården i Göteborg. Det är så trevligt att träffa de man ofta pratar med på nätet i verkliga livet. Det är sällan man blir besviken, alla är lika trevliga som man förväntat sig. Här under trädet träffades vi kl 10.00 nedan är några av deltagarna bl a Kenneth som är en oerhört kunnig man på allt i växtväg och dess historia. Senare fick vi en guidad rundtur som var väldigt intressant.Vi gick rakt upp förbi kanin planteringen till en stig som ledde mot ett hav av rhododendron in i skogspartietI en glänta blev det en paus och tid för att byta växter vi hade med oss och få i oss lite mat. Efter det följde en guidad tur med Kenneth. Lite svårt att hinna med att fota och lyssna på alla kloka ord men man vill ju inte välja bort något av det.
På vägen fanns det massor av härliga vill ha växter bland annat denna Stormhattsranunkel, Ranunculus aconitifoliusSen var det ju alla fantastiska träd och Rhododendron, vilken underbar stig vi gick!

Näsduksträdet blommade för fulltMagnolior av alla möjliga slagoch Rhododendron i mängd! Så vackert!


I mitt trädgårdshuvud  handlar det mycket om den påbörjade/blivande lunden
så det blev ju en och annan inspirerande bild på turen. Skulle gärna få till en sådan här täckning av torvblocken..För att inte tala om en öppning med ett sådant här blickfångEtt gäng med orkidéer... så där bara.. i en glänta...suck! in my dreams..Ja, som ni förstår hade jag en härlig och inspirerande dag. Alla trevliga människor jag mötte, all inspiration och kunskap jag fick i mej. Efter ett lite inköp på botans växtbutik och en tripp till Rångedala plantskola på hemvägen var man trött, solbränd och hade massor med nya roliga växter från växtbyten (tack alla) och inköpta plantor. Resan gick också bra och tiden fort. Så är det när man samåker med en kompis med med samma intresse. Risk bara att missa någon hastighets skylt när man är mitt i trädgårdspratet (:D

Nä, nu får det vara slut för i kväll!

Ha en riktigt bra dag i morgon!

3 kommentarer:

 1. Vilken härlig träff på ett underbart ställe!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Ser ut som ni haft en underbar dag med underbara vänner!//helén

  SvaraRadera
 3. Roligt att se dina bilder, visst var det trevligt.

  SvaraRadera