Välkomna till min Trädgårdsdagbok!

En trädgårdsdagbok som stöd för minnet och en plats att möta gamla och nya trädgårdsvänner. Välkommen hit!

torsdag 2 juni 2011

Nu är den fin - "Hei Xuan FengJag lovade ju mer bilder på den kinesiska trädpionen/purpurfläckig buskpionen "Hei Xuan Feng. Köpt på Malmö mässan 2009 och efter en svår uppväxt fick jag se i våras, det är blomknoppar i år! För första gången, är det sant!!!??? hoppas nu inget händer med dem innan jag får se...

April
4 knoppar blev det. Den är inte så hög ännu men hoppas att den växer sig stor så småningom och med rabarberns härliga höga blommor i bakgrunden ser den ut som en pygme..
Jo, jag vet att rabarberns blommarna ska tas bort men de är så fina, men i helgen ryker de..

 

Min stackars rodde slokar och känner sig som en sopa bredvid trädpionens vackra blommor, jag tror att den behöver lite omvårdnad.

Trädpionen är som vackrast och det är svårt att låta bli att ta en extra rund för den doftar dessutom underbart. Sista ljuset för dagen smeker blommornas blad med sin värme..

Denna bilden har varit tidigar men den visar de purpurfärgade fläckarna i blomman, så den får följa med igen.Bladverket är skirt och vackert och jag hoppas att jag får njuta av blommorna några dagar till innan de vissnar.Min bondpion har också slagit ut och jag har hunnit plantera en del sedan sist. Bland annat ett högt syrenträd av det underbara "Beauty of Moscow" och en massa fina perenner,  kul att det händer lite.

Ha en bra kväll!

Blomkärringen

1 kommentar: