Välkomna till min Trädgårdsdagbok!

En trädgårdsdagbok som stöd för minnet och en plats att möta gamla och nya trädgårdsvänner. Välkommen hit!

söndag 13 maj 2012

Gott och blandat från den blivande lunden

Idag har det varit soligt men inte så varmt. Dagen har gått åt till att plantera om småplantor, köpta lökar och en massa annat. Inser attt jag inte kommer att sitta på mitt trädäck ännu på ett tag...


Igår gick jag en runda och i ena kanten på Berberisrabatten har Rosenbräckan troligen 'Peter Pan' vågar jag gissa utan att kollat efter. Den är lite lägre och blommorna ändrar sig mot ljusrosa i slutet av blomningen. (färgerna är lite för blå så här i kvällsljuset)
 

Här är en närbild av samma sort på andra sidan om Berberisrabatten. Visst är de söta!


Den lilla tardatulpanen förökar sig gärna och är himla fin när solen tittar fram. Här tillsammans med min röd-lila alunrot... jo då, den finns där under (:D
Jag har kantat hela "rondellen" i lunden med denna alunrot och däribland planterat tarda så det blir vårfint medan alunroten får sina fina nya blad.

Under den brokbladiga kornellen växer vitsippan Anemone nemorosa 'Vestal' med sitt dubbla inre, så söt och verkar trivas bra här. Det tackar jag för, hon får gärna ta för sig mer!


I bakre kanten av Schersminrabatten har jag planterat en hel hög med Narsissen 'Pepit' men de flesta saknar den vita trumpeten så helt sortlik är den inte. Fin i allafall!

Nä, nu ska jag gå ut och fixa lite till innan solen går ner för idag!
Ha en fin kväll!

Blomkärringen

10 kommentarer:

 1. Så mycket fint du visar! Roligt att plantera allt nytt.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Den lilla Bräckan är så fin.MVH

  SvaraRadera
 3. Det ser jättefint ut det där! Är den mörka längst upp till höger också en bräcka med - bakom revsugan? Den skulle jag vilja ha! Ha en trevlig kväll! :) Mia

  SvaraRadera
 4. Så vackra bilder och växter. Vilken blomning!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Flotte bilder! Ha en god kveld!

  SvaraRadera
 6. Vilken fin vitsippa. Din alunrot verkar vara lite trögstartad den med. Jag antar att du också har nattfrost till som tätt. Ha en skön vecka.

  SvaraRadera
 7. Åhhh, vad det växer och blommar fint hos dig.
  Jättefina bilder!

  Önskar dig en fin vecka!

  SvaraRadera
 8. Så söt vitsippa! Rosenbräckan är också jättefin. Ha en bra vecka.

  SvaraRadera
 9. Vilken fin rosenbräcka! Vitsippan är så söt, jag hade köpt en och när jag köpte en ormbunke dök det upp en 'Vestal' där också!
  Ha det gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 10. Rosenbräcka är fin tycker jag med! Du visar så fina bilder på dina vårblommor och vitsippan med det dubbla inre är ljuvlig!/Anja

  SvaraRadera