Välkomna till min Trädgårdsdagbok!

En trädgårdsdagbok som stöd för minnet och en plats att möta gamla och nya trädgårdsvänner. Välkommen hit!

lördag 14 juli 2012

Snart ska det sluta regna...... funderingar...

Jag har varit och handlat och bakat en tårta med jordgubbar (ska bara läggas ihop också). Jag sitter och tänker på hur jag vill ha det med alla nya projekt och vad jag ska be om för jobb med minigrävaren som kommer nästa vecka. Så spännande! Tänk att jag ska få så mycket gjort på en gång!
Jag går och sätter mej under äppelträdet där vita rummet ska ta form under semestern. Det har blivit lite ändrade planer. Rummet kommer att vara längre in under trädet för att få fin skugga. Men precis här ska det stå några stolar vid stammen så man kan kolla in över lunden.
Berberisrabattens bakre halva ska göras färdig under hösten (höger nederkant) och gräset ska bort och det ska bli grus i gångarna.


Men sista veckan har jag funderat över om det inte vore mysigt att förbereda en liten damm här framför mina fötter.. ja... kanske inte så nära utan några meter fram.. jo... sådär så det glittrar i vatten först innan blicken far bort i lunden.
Kanske någon liten groda som låter och någon fågel som tar ett fotbad..


Jag tror faktistk att det skulle kunna gå.. Det blir inte klart i höst, men jag måste passa på att få det grävt nu. En damm med månskensrabatten runtom..
Lite ljuslyktor i trädet och fullmånen som speglar sig i vattnet...
Och ett litet växthus till höger.. hm.. skönt med semester.. och att man hinner sitta ner och drömma lite..
Från Altanen ser man ner på trovpartiet, det gamla som börjar växa till sig och den nya ringen som än så länge har mest tillfälliga gäster. Gräset ska bort i nedernkant och ytan jämnas till så det inte lutar hitåt. Skönt att kunna ha en grill och ett par stolar utan att riskera att välta omkull (:D (nä, lyktstolpen har inte krockat med någon stor fågel, bara vidvinkeln som ställer till det (:D   )Väl tilltagna gropar vid altanen och någon slags spalje till två staketdruvor ska det bli. Och till nästa sommar blir det tre byrålådor på "stege" med kryddor lutat mot väggen.
Ni ser väggen där borta, hm... man skulle ha en spegel där.. typ ett gammalt fönster med spegelglas som speglar månskensrabatten härifrån...


När jag står här nere surrar det som vanligt i blåelden, kan inte låta bli att fundera över hur ledsna mina kompisar humlorna kommer att bli när blåelden försvinner... Måste hitta ett snyggt sätt att behålla en del.. kanske stora cirklar med gatsten runt .. nåja... det får bli till nästa år.Nä, nu tittar solen fram och jag måste ut och klippa gammalt hallonsnår så jag kan märka ut var jag vill ha hela köret!

För en minut kändes det som om allt redan var verklighet och redan klart
men än återstår en del jobb. Men snart, snart är jag på god väg! (:D

Ha det gott och dröm era bästa trädgårdsdrömmar!

Blomkärringen

10 kommentarer:

 1. Å så många härliga planer du har.Det där låter så härligt.Hoppas du får dom förverkligade.Kram.

  SvaraRadera
 2. Jag känner verkligen igen dina planer och funderingar.... Låter superbra med en damm nu när du ändå har tillgång till en grävare!

  //Veronica

  SvaraRadera
 3. Damm med månskensrabatt låter underbart!!!
  Trevligt att drömma/fantisera och kanon att få hjälp av en minigrävare, bäst att passa på då.
  Ha en fortsatt skön semester och hoppas på lite bättre väder.
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga planer! Månskensrabatt runt dammen låter underbart!
  Lyckans ost som får hjälp av en minigrävare. Trots sin litenhet kommer en sådan inte in på vår tomt.
  Lycka till med projekten och håll för all del alla dessa härliga drömmar vid liv!/Anja

  SvaraRadera
 5. ps
  Ibland undrar jag i mitt stilla sinne varför man har den här jättesvåra ORDVERIFIERINGEN. Ofta svårläst - det tar en evighet att hitta en kombination som jag kan se. Detta är sagt i all välmening då det händer att jag hoppar över att kommentera tack vare ordverifieringen
  ds

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anja, håller med, den är väl krånglig. När det fanns en bra beskrivning på hur man skulle bli av med den här ordverifieringen försökte jag hitta men det gick inte alls, ska försöka när det blir en regnig dag. Tack för påminnelsen! (:D

   Radera
 6. Nu ska vi se om d är lättare att kommentera (:D
  Från mej själv

  SvaraRadera
 7. äh var ju inloggad så det gick ju inte att se, nu då!!??

  SvaraRadera
 8. Vilka projekt! De tål att tänkas på ;-) Hoppas du blir riktigt nöjd. Blomman på fjärde bilden, har den något namn??
  / maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria, det är en Anemone rivularis, Bäckanemon. Den är så himla vacker med sina blå fransar. Baksidan har lite lavendel färg.
   Gillar fukt men väldränerat, jag har dem nu i trovpartiet. Jag fick den från en Påskalla på AoT forumet när hon hälsade på, kan tro att jag blev glad! (:D

   Radera