Välkomna till min Trädgårdsdagbok!

En trädgårdsdagbok som stöd för minnet och en plats att möta gamla och nya trädgårdsvänner. Välkommen hit!

onsdag 4 maj 2011

Brrr... vill ha värme nu!!! Inte mer snö!


Det har ju varit rejält kallt sen sist jag skrev. Lönnbräckan och frilandsadiantumen har frusit och en del annat som ser lite slokigt ut. Men trots allt har det klarat sig rätt bra.

Men visst hade det hänt lite innan den här eländiga kylan kom, en lideltulpan som skulle varit 'Princess Irene' 
visade sig vara en annan men ändå samma färgskala, och jag måste säga att jag tycker nog detta var ett uppköp ändå, en härlig lyskraft och lite åt liljetulpan, Vad tycker ni?En liten söt narsiss som inte är högre än ca 20 cm trol köpt som 'Avalanche'Jag gillar den brokbladig vintergröna Vinca minor 'Argenteovariegata'det gula gör att den får extra lyskraftPå tal om lyskraft, just nu har brokbladig revsuga ajuga reptans 'Burgundy Glow' lyskraft
snart kommer det ljusblå torn upp ur knopparnaEn natt till med frost ska det bli, hoppas den inte blir för hård, sen kommer värmen till helgen!

Ha det gott i kylan - nu får vi hålla ut lite till! (:D

3 kommentarer:

 1. Underbart fin tulpan! Och visst hann trädgården vakna rejält innan denna erbarmliga kyla överföll oss. Så här kall början av maj har man inte haft på 150 år i södra Sverige. Men! Nu jäklar är det slut med extremkylan under några månader./Anja

  SvaraRadera
 2. Gillade absolut din Tulpan!
  Våren bör vara full av färger, det blir man så glad över.
  Det verkar som det är kallt i hela landet, usch, nu får det allt ge sig. Trist för växterna som far så illa.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Ja, vi kan väl bestämma att det inte blir någon mer frost denna sidan sommaren.. tänk om det vore så enkelt! Låter som det blir fint väder i helgen i allafall. Men nu när tempen nere under nollan igen.. hoppas inget mer fryser nu..

  SvaraRadera