Välkomna till min Trädgårdsdagbok!

En trädgårdsdagbok som stöd för minnet och en plats att möta gamla och nya trädgårdsvänner. Välkommen hit!

fredag 6 maj 2011

Planterat penseér, ny vårkorg och lite städning..

Idag har det varit en härlig dag även om det var attan så kallt på morgonen!

Det var redan dax att byta ut en del ur första vårkorgen - toktidigt!
Jag flyttade ut de oranga penséerna i landet och hyfsade till murklockan som frusit ner lite. Påsklijan ut i landet.. Tjoffa ner några av penséerna från igår, en steppsalvia och en murgröna och sim-sala-bim!Övriga penseér hamnade lite här och där i rabatterna. Gisses föresten vad gräset i gräsmattan har växt.. eller mossmatta med grässtrån stämmer nog mer hos mej. Det ska inte bli mycket gräsmatta kvar så den gör jag inget åt förän jag vet var gräset ska vara kvar.
En klippning får det nog bli i vecka i allafall.Som jag sagt innan så har jag alltid väldigt mycket projekt på gång och många halvfärdiga... Kanske behöver jag tänka.. ibland fattas pengarna för inköp (gräva är ju gratis.. (:D ) ibland är bara något annat roligare..

Här är en bild (mot garaginfarten) på min lutande tomt. Närmast är ett av de land som bildar ett treklöver, en slingrande gång ska gå neråt. Det ska bli fina land runt buskar, å så vill jag ha rosenbågar.. å..
ja, ni vet! Men det är en bit dit..

Kerskålslandet till höger är ett av två land som fanns när jag flyttade in, dax att ta tag i det i år!? Där har jag en kul idé, men jag berättar inget ännu..Tulpanerna som är i mitten av landet ovan är ytterligare en tulpan från Lidel som inte blev riktigt som jag tänkt mej. Inte ful bara... lite blek.. skulle varit mer rosa och starkare så här.. blir flytt i höst. Men ibland i kvällsljuset..Blir även denna 'Blushing Lady' en svävande prinsessa..

En snabbsväng ner för att se om vitsippan 'Vestal' slagit ut lite mer, jo då.. där mellan grenarna på den brokbladiga kornellens röda grenar tronar den med sitt fina kråsI morgon blir en spännande dag! Ha det gott!

2 kommentarer:

  1. Tack för vårbilderna! Mycket spännande på gång?? Du delar väl med dig sen ;)

    SvaraRadera
  2. Ja här är tusen projekt.. ingen garanti vilket år det är färdigt (:D Men det kommer på bloggen!
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera