Välkomna till min Trädgårdsdagbok!

En trädgårdsdagbok som stöd för minnet och en plats att möta gamla och nya trädgårdsvänner. Välkommen hit!

onsdag 20 juli 2011

En grävardag och ibland har man lite tur..Idag har varit så där lagom varmt, lite moln, en dag som gjord för att gräva..
Grävandet har skett på varma sida (dvs den sida som består av varma färger och lila som bryter av) Plantorna i den del som var klart innan var lite på prov men jag gillar tanken och det ska bli roligt att ordna om och plantera resten.  Hann precis klar med grävandet när de första dropparna kom, ibland ska man ha tur..


Här ska fyllas på med god fin jord innan plantering och grästuvorna hamnar i blivande jordgubbslandet på hörnet av tomten.Det lutar åt ört- och bär trädgård här uppe, soligt som attan är det och bara på sina ställen är det idé att gräva (fyllnadsmaterial). Jordgubbslandet ska kantas med 2:a sort ekplankor och läggas ett lager tidningar över grästuvorna för att sen fyllas upp m jord, blir nog bra..
-----------------

I mittenklöverbladet (ett land) börjar temyntan slå ut. Ibland har man tur, för jag kan inte säga att jag tänkte på att det skulle bli så fin färgkombination med purpurapelns blad och temyntan....eller att Agastache 'After Eight' skulle passa så fint till en liknande temynta jag fått från Botanträffen (tack). De stackarna har stått länge i kruka så de är inte så höga men de ska nog få fart hoppas jag.
2009 planterade jag en röd rudbeckia/röd solhatt Echinacea purpurea  'Hot Summer' tillsammans med Agastache 'Black Adder' och där tänkte jag faktist att det skulle bli fint (:D
(Hot Summer ändrar färg från orange över mot mörkt tomatröd när den blir äldre)

Men det har varit nätt att den överlevde dessa tuffa båda vintrar som varit, bara två stänglar m blommor, så det var ju tur.... (:D

-------

Om det går, försök se det positiva i livet så blir det mycket roligare! (:D

Ha en bra dag!

10 kommentarer:

 1. Visst är det underbart när man får tur med vädret i all synnerhet när det skall grävas:)?!
  Finfina färgkombinationer den där oranga rudbeckian har även jag! Tadadaa!/Anja

  SvaraRadera
 2. Vad mycket du grävt, ser jättefint ut. Jag har börjat gilla de färger som du beskriver, varmt med lila. Inte helt fel:).
  /Maria

  SvaraRadera
 3. Oj vad snygg den Echinacean var, men jag kan glömma den, för jag är glad när mina vanliga rosa klarar vintern :-) Men temyntan är underskattad tycker jag, så lättodlad och så snygg!

  SvaraRadera
 4. Echinacean är ju bedårande,,,,,älskar dem och ska börja leta efter alla dess sorter efter mina blommat så jag vet vilka jag har kvar o inte. Temyntan doftar så gott:)//helen

  SvaraRadera
 5. Fian bilder du visar. Skoj att du hade tur och slapp regnet när du var ute och grävde.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 6. Oj vad fint. Grävarbete är inget roligt men tyvärr ett måste när man inte kan låta bli att börja på nya projekt. Lycka till med planteringen.

  SvaraRadera
 7. Det blir jättefint och du är så bra på att få till färgerna rätt. : ) Ja visst har det varit perfekt grävarväder! Och det bästa är när det börjar regna lite när man redan är så svettig så märker man inte det : DD

  Du, den där temyntan var inte dum, heter den nåt speciellt eller?

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 8. Mycket fina foton!
  Har tittat lite bakåt i din fina blogg, många trevliga inlägg.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 9. Ja visst är den Hot Summer fin, det är nätt och jämt att den klarar sig, ska täcka lite extra i år. Nu har jag flyttat dit dagliljan Crimson Pirate dit också, passade perfekt i blomfärg. Sånt blir man glad åt.
  Jag har inte haft så mycket temynta innan men nu har jag gått lös ordentligt, fina fjärilsväxter också har jag läst.
  Camilla, den temyntan heter 'Aquarius'
  M/S Design välkommen hit vad roligt att du gillar bloggen! (:D

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Det var hemskt vad mycket fel det blev med hit och dit och alla möjliga ord extra i meningarna.. så går det när man har för bråttom! (:D

  SvaraRadera