Välkomna till min Trädgårdsdagbok!

En trädgårdsdagbok som stöd för minnet och en plats att möta gamla och nya trädgårdsvänner. Välkommen hit!

tisdag 7 februari 2012

Vita funderingar - D'vita rummet och månskensrabatten

Har ni också tänkt på att rabatterna är så stora och att det får plats så mycket på vintern när man funderar över vad man ska plantera?!!Det är under ett gammalt äppelträd jag har tänkt att "skapa" D'vita rummet. En sittplats i skugga, en plats att gömma sig lite undan världens ögon, en plats för vila och funderingar men också för lite mingel.


Men det lär bli rätt mycket jobb... denna delen har ofta blivit bortglömd... och trädet har nog inte blivit klippt på evigheter. Det får bli det första att ta tag i år. Det är vinteräppel och ger faktiskt rätt riklig och god frukt om man bara kommer ihåg att ta in det.


Ytterligare ett problem är att det hålls ihop av ett spännband.. eller rättare sagt en av grenarna gör det, inte så snyggt. Tanken är att bygga upp "väggar" en bit upp typ en oval inramning med "fönster" och spaljeer emellan vilket kan ge denna gren lite stöd.

Utanför, runt om, ska det bli en månskensrabatt, med huvudsakligen vitt, vitgult, blått och silver som ska lysa upp fint sena kvällar i fullmånens sken (kan ni höra hur jag ylar vid tanken...)
Här är en vår bild "bakifrån" mot framsidan där man ser lite bättre. D'vita rummet - ovalen, ska vara på höger sida om stammen. Det är ett gräsligt hallonsnår jag måste ta tag i men det ska bli så roligt!! Lite längre till höger ska ett litet växthus som jag fått av en god vän komma upp, Jippie! äntligen ett växthus. Tack snälla Monica! (:D

Inga fina bilder denna gång. Jag tänker med jämna mellanrum samla lite tankar med kombinationer och växtval till månskensrabatten. Bra sätt att komma ihåg när det längre fram är dax att börja plantera (:D

Ha en härlig onsdag!
Kram Blomkärringen

11 kommentarer:

 1. Det kommer att bli hur bra som helst! Roligt med projekt att sätta spaden i... Tyckte om din trädgårdsdagbok som du låtit trycka upp. jag har gjort en sådan bok - om en långresa - och det är så roligt att ha i bokhyllan eftersom man tittar i den ibland trots allt.

  Det där med isäggen du göt i ballonger lät allt spännande. Det ska jag komma ihåg!

  Kram

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jo, på vintern ryms det hur mycket som helst i rabatterna och i inne för sådderna. Det är väl ungefär i april som verkligheten kommer ikapp en och man funderar på hur man tänkte egentligen. Gillar dina planer med månskensrabatten. Låter jättevackert! Jag går i lite liknande tankar fast under eken. Det är också något som är vanligt på vintern, att jag har så många projekt som ska genomföras nästa säsong och jag tror på fullaste allvar att de knappt tar någon tid alls ;-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Jag tror det kommer bli jättefint. En sittplats under ett äppelträd är ju aldrig fel och visst är det underbart med blommor i månskensfärger? Lycka till med projektet! Jag ser fram emot att se hur det blev. :-)
  Roligt förresten att du skrev om det där med platsen precis för just när jag gick genom trädgården för att lämna barnen på dagis imorse tänkte jag att det där som verkade helt omöjligt att få plats med allt jag tänkte beställa igår, ju visst skulle få plats för där fanns ju hur mycket plats i rabatterna som helst! Jag hade nog aldrig tänkt på det innan. Jag känner mest igen det där med frön. Nu i början tror man att frön ju alltid får plats någonstans för de är ju så små men sen runt mars-april kommer verkligheten ikapp och man inser att man bor i en djungel i sitt hem. ;-)
  Ha en trevlig dag!

  SvaraRadera
 4. Ja det där känner jag igen men tror man har hur mycket plats som hellst där ute.Tror det kan bli fint med sittplats och vita blommor där under äppelträdet.Lite som Ferdinan där under korkeken.Kram

  SvaraRadera
 5. Låter spännande! det är bra att tänka igenom vad man vill ha så det inte bara blir en massa impuls köp.
  Kommer bli fint med ett litet växthus bredvid.
  ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga planer du har inför sommaren.
  Kommer att bli helt underbart att sitta under äppelträdet och njuta....
  Något av det vackraste som finns är ju ett blommande äppelträd.

  Fint med ett litet växthus att få ha sina plantor att pyssla om i.

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 7. Vad härligt vi kan gräva ikapp i år också ser jag. Jag med min "Bok"-hörna och du din Månskensrabatt. Men klart man måste ha visioner,vad skulle annars hålla oss trädgårds nördar igång;)? Ja nu har jag tagit upp dansen igen , äntligen. Kom av sig lite under tiden för nykärlek och allt. Men eftersom han också älskar att bugga så jäklar är vi igång.Jag försöker gå 3an tisdagar och 4an på söndagar. Sen åker vi till Pigalle varannan Lördag hela våren nu. Jättebra med nära;) Hojta om du vill åka med.Jag hoppar över Hortogreen,har ju massa perenner som förhoppningsvis växer sig fina från frö i år. Håll tummarna. Kram/Fia.

  SvaraRadera
 8. Hej! Som nybörjarbloggare håller jag på och orienterar mig i den här världen. Blomkärringen undrade jag ju vem det är men gullvivan "känner" jag ju till från AoT. Dina temaideer låter fina. Har tänkt både månskens och vit rabatt men aldrig fått till det. ska bli kul att se hur det blir hos dig
  /evab

  SvaraRadera
 9. Vitt e så skirt å vackert :)
  å missa nu inte........

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  förra helgen var det 111 fina bloggar med :)
  VÄLKOMMEN
  Håkan

  SvaraRadera
 10. Hejsan Blomkärringen;)!

  Vitt är så fint i trädgården. En vit rabatt i skymningen är en dröm!

  Ang. att fiska följare genom lotteri: Det är inte min melodi heller. Alla får bara en lott och om någon skulle vilja även följa min blogg så blir jag ju glad, men den genererar inte till fler lotter. Men, som sagt, jag vänter till lite senare innan jag utlyser en sådan.

  /Anja

  SvaraRadera
 11. Ja, det kan vara lösningen. Man skulle vilja gynna de som skriver eller som verkligen följer bloggen mellan varven i allafall. Inte nödvändigtvis ha fler följare som bara blir det för att ha en vinstchans och sen inte går in förän nästa gång.

  SvaraRadera