Välkomna till min Trädgårdsdagbok!

En trädgårdsdagbok som stöd för minnet och en plats att möta gamla och nya trädgårdsvänner. Välkommen hit!

lördag 28 april 2012

Brevlåderabattens bästa just nu (:D


Ja, nu rusar växterna upp ur landen, några varma dagar till och sen exploderar allt.
Här ovan är dock några som minsann inte är nykomlingar över markytan i år. De lila skotten i bakgrunden är söttörel (troligen Euphorbia dulcis 'Chameleon')som nästan är det första som visar sig över marken på våren. Färgen på bladen är väldigt intensiv på våren, visst har den en läcker färg!? Min lilla viva som ändrar färg, slår ut i gult går över till rosa och är nästan cerise innan blommorna vissnar blommade långt ner i bladrosetten så snabbt som snön försvann känns det som. Pensen är förstås nysatt, jag hade denna kombination förra året och gillade det skarpt!En av förra årets nykomlingar (hos mej) överraskade med riktigt härliga färger när den tittade upp nu i vår. Det är skotten från det gulbladiga Löjtnantshjärta, Dicentra spectabilis 'Golden Heart'. Å vad jag gillar att se dess härliga blad sticka upp ur jorden. Men det får inte bli för hård frost för då ryker de..


De vita julrosorna som växer lite inklämt mellan bondpionen och rosenripsen verkar tycka livet är härligt, kanske är den extra blomvillig för att jag klippte ner pionens bruna fula blad lite tidigare på hösten förra året.Sist och minst (:D så blir jag jätteglad över den lilla vivan, en primula utan namn men som tacksamt blommar med underbara lilarosa blommor. Kanske inte bästa bilden men bilden väcker just glädjen över den skira grönskan, solens silande ljus och de underbara första blommorna i trädgården. Ja, just då är man riktigt lycklig över att nu äntligen är det vår! (:D

Ha en riktigt härlig morgondag och glöm inte att njuta!

Blomkärringen

5 kommentarer:

 1. Euphorbian är väldigt vacker med sina röda blad. Kanske är det den samma som vi har här.Frösår sig rikligt om jag inte klipper bort blommorna i tid :-))
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Den lilla vivan var ju så söt.Och Julrosen ser verkligen ut att gilla läget.MVH

  SvaraRadera
 3. Visst är det underbart med alla bladutspring??Den vivan som ändrar färg är så fin.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Så vackra bilder! Jag har en liknande Euphorbia, kanske samma:), som jag fick förra våren så det ska bli spännande att följa den i sommar. Maffig julros!
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Så mycket fint som blommar hos dej nu!
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera