Välkomna till min Trädgårdsdagbok!

En trädgårdsdagbok som stöd för minnet och en plats att möta gamla och nya trädgårdsvänner. Välkommen hit!

söndag 1 april 2012

Från en dag till en annan...

Huva ligen, det är allt bra ruggigt när man tittar ut genom fönstret å får se detta!!

Idag 1 april har en del snö försvunnit men om man ska tro mintempen på termometern så var det minus 10,8 inatt som mest, knappt jag tro det är sant!! Kan det verkligen stämma?? Vi ligger lite i en gryta så det beror kanske på det.
Men nu är det 5 plusgrader igen även om en och annan flinga singlar ner, man undrar hur det ska gå med allt..31 mars 2012
Visst vet man att det kommer bakslag, ja, till och med mer än ett innan våren är här på riktigt. Men man blir lite förvirrad för nyss såg det ju ut så här..


Del av blivande lunden den 30 mars 2012

Nåja, här ser det mest ut som om det är namnetiketter jag odlar... men om man kommer lite närmare är det julrosor, korkus, massor med tulpaner på väg upp och i botten ser man alla möjliga perenner som vaknat till.


Julros Helleborus × ericsmithii 'Winter Sunshine'

 
Men visst, julrosor och lökväxter klarar säkerligen lite kyla och snö utan problem, jag är mer orolig för buskpionen och alla träd/buskarnas knoppar som kommit så långt

Buskpionen fick en lövkorg och en filt över sig och lite andra perenner som kommit längre fick tillbaka klippet och lite skuggväv för att hålla det på plats.

Hur har ni haft det? Kallt och snö?

Vi får hålla tummarna för våra små växter som väckts upp lite för tidigt.

Ha det gott!


13 kommentarer:

 1. En massa snö har vi här också, sen vill det till att dala lite till också:( Cåran snö har ju inte ens tinat bort än..
  Ha en underbar söndag!!

  SvaraRadera
 2. Vi har kallt vi med.En 3-4 minus inatt.Jag har satt skydd över buskpionen och några andra som jag är rädd om.Som tur är så värmer kaminen fint i växthuset.MVH

  SvaraRadera
 3. Ingen snö här i Malmö, men kallt! Sol och stilla i morse, men nu blåser det upp och regnet kommer. Brrrr Men jag ska ju inte klaga, andra har det värre, men är ju en klen skåning =oP
  Så vacker din julros är!

  SvaraRadera
 4. Soligt men iskalla vindar här. Inget trevligt alls, det ser så fint ut när man sitter inne, och så går man ut och fryser näsan av sig.

  Jag tycker dina rabatter ser superfina ut! Blir riktigt inspirerad faktiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! den delen börjar ta form, jag tycker det är kul med lite slingrande gångar och rundade former (:D Men här finns gott om skamvrår också, vill till att sikta kameran med viss försiktighet!!

   Radera
 5. Uha, vi har också snö och iskalla vindar. Hoppas så att alla växter repar sig efter chocken och att våren kommer tillbaka.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Brrr, tråkigt med för mycket kyla på knoppande växter. Tyvärr brukar det ju bli ett och annat bakslag när våren startar tidigt.
  Här har vi också några flingor på marken idag...
  Mvh / maria

  SvaraRadera
 7. Fina bilder!! visst växlar det en massa!!
  Så kallt har inte vi haft! tyckte det räckte med -4.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 8. Fina vårbilder,men nu är der riktigt kallt.Jag kan vara glad att slipper snö än så länge i alla fall.Hoppas allt klara sig,växterna är vana vid bakslag så här års.
  Ha en glad påsk
  Renate

  SvaraRadera
 9. Ja vi har snö vi med som du säkert anar. "Aprilsnö är fåragö" säger ju det gamla ordspråket så det är säkert bra att våren får vänta lite men vinden har allt varit lite väl kall idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ordspråket hade jag inte hört, kul! (:D

   Radera
 10. Kul att höra hur ni har det! Ruggigt väder på alla håll låter det som. Fast idag (måndag) var det härligt att solen var framme även om tempen inte var så hög.
  Glad påsk på er också! (:D

  SvaraRadera
 11. Ja nog har vi fått riktigt bakslag också i vårvädret.
  Jag tog nog ut våren i förskott när det var så varmt i flera dagar.
  Men förhoppningsvis så kommer den åter.

  Ha en riktigt fin vecka
  Gunilla

  SvaraRadera