Välkomna till min Trädgårdsdagbok!

En trädgårdsdagbok som stöd för minnet och en plats att möta gamla och nya trädgårdsvänner. Välkommen hit!

måndag 3 oktober 2011

Lök krukor resultat av pysseldag


Vilket underbart väder vi har haft i helgen! I min trädgård är det rätt rörigt och lite hängigt eftersom jag delat och flyttat runt växter i många av rabatterna. Men förhoppningsvis kommer det att bli extra fint nästa år.
Rosen Morden sunrise  ser fin ut nu och har fått nya knoppar, den är ljuv tycker jag.Vi är ett gäng kompisar som träffas ibland för att pyssla, ibland är det gemensamt tema som t ex trådslöjd eller dörrkransar men för det mesta är det fritt valt. Jag tycker det är jätteroligt att göra små grejer men tar mej nästan aldrig själv tid till det, speciellt inte under växtsäsong. I söndags var vi och hälsade på Ann i Gränna. (se Anns vilda och vackra trädgård i tidigare inlägg http://blomkarringen.blogspot.com/2011_06_01_archive.html )


Äntligen lyckades vi få ihop ett datum där flera kunde. Temat var fritt och jag hade läst någonstans i någons Blogg eller på nätet att det bästa sättet att förvara lökar var i rumstemperatur men att det måste vara mörkt. Man föreslog en upp och nervänd lerkruka. Det måste jag ju prova! och eftersom jag inte har så många lökar åt gången passade detta perfekt. 


Men de blir ju lite roligare med ett motiv på så lite färg och målarpenslar följde med i pyssel lådan. Resultatet ser ni ovan. De ska hamna på en hylla i köket så får vi se hur det fungerar. I vilket fall en söt prydnad tycker jag. (:D
Berätta gärna hos vem det var jag läste tipset, tackar så mkt för den inspirationen!

Ha en bra dag!

7 kommentarer:

 1. Vad mysigt det låter med en pysseldag. Vilka snygga krukor du målat.
  Morden sunrise ser helt ljuvlig ut.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Åh, vad jag också skulle vilja ha en pysseldag när jag hinner! Vilka fina krukor du gjort! Ha det gott! :) Mia

  SvaraRadera
 3. Mycket bra tips och vad fint du målat på krukorna!!
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Vilken rolig idé med upp-och-nedvända lerkrukor med fin bild och text.Så trevligt att ha en grupp kompisar att pyssla med - det är ibland svårt att komma sig för själv./Anja

  SvaraRadera
 5. Ja det är för härligt med ett pysselgäng! Det blir inte sämra av att de flesta gillar trädgård (och de andra står ut med oss..) Så det blir en hel del trädgårds snack under tiden. Knytkalas där var och en tar med en del till middagen/efterrätt är också kul! Hoppas mat lökarna klarar sig fint utan att börja växa, när väl trädgården inte går att vara i ska hyllor upp i köket och krukorna bland annat ska upp! (:D Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Så kul att ha pysseltid tillsammans med sina vänner. Du målade jättefina lökkrukor, dom kan du vara supernöjd över.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Vilka fina krukor! De måste vara underbart med pysselvänner! Som sagt det blir inte så ofta man tar sig tid själv.
  Ha det gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera